Didactische illustraties voor oZone,

hét platform voor metaal en techniek.

Project
Grafisch ontwerp
Illustratie
Infographic
Opdrachtgever
oZone
Character design
Tom van der Heiden

Een digitaal platform is de perfecte plek voor zintuiglijk rijk leren (lezen & schrijven, voelen & doen, luisteren en kijken).

Samen met ontwikkelaars van diverse modules heb ik van oZone de uitdagende opdracht gekregen om visuele invulling te geven aan de theorie van oZone, hét platform voor techniek. Denk hierbij aan infographics, diagrammen, illustraties en storyboards voor animaties. Een divers en interessant speelveld met veel verschillende onderwerpen zoals veilig werken met heftrucks, kanten, tekeninglezen, didactische principes.

Lifttechniek

Electriciteit

Veilig werken met Interne Transportmiddelen

Voor het concept was het belangrijk een technische doelgroep aan te spreken. De stijl moest multi-inzetbaar zijn en zowel 2D als 3D concepten uit kunnen leggen.

Hiervoor heb ik gekozen een isometrisch perspectief te gebruiken. Dit is een projectiemethode waarbij altijd zowel het vooraanzicht als het zijaanzicht én het bovenaanzicht zichtbaar is. Perfect om diverse technische concepten en processen in te kunnen verbeelden.

Zonwering

Geometrische meettechnieken

Didactische principes

Van tabel tot animatie, voor management tot veilig rijen met heftrucks.

Het resultaat is een heldere vormentaal. Binnen een strak format van kleuren en vormen bestaat er de mogelijkheid diverse afbeeldingen te maken voor uiteenlopende onderwerpen.

Koeltechniek

Lean