Hallo! Mijn naam is Amy Guijt, onderzoekende ontwerper werkzaam in Leiden. Mijn werk focust zich op sociaal- en informatieontwerp.

Binnen mijn ontwerpen ben ik op zoek naar het spanningsveld tussen ervaring en informeren. Een ontwerp ontstaat voor mij vanuit onderzoek waarbinnen ik experimenteer met het zoeken naar de juiste vorm. Soms is dat een grafisch ontwerp, een digitaal project of een ruimtelijk object.

AmyGuijt
Ontwerp expositie 'Stadscentrum van de Toekomst' voor expositie Retailution in het WTC Rotterdam.

Ervaring en informeren

Met een analytische en beschouwende insteek sta ik graag aan het begin van het proces. Vragen die voor mij centraal staan: ‘hoe kunnen we complexe verhalen vertellen?’ en ‘hoe kan ik interactie tussen mensen vergroten?’ Deze twee vragen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

foto: ‘Stadscentrum van de Toekomst’

De hybrid publication van boven, zeven boekjes samengehouden door een gevouwen poster.

Maatschappelijk thema’s

Ontwerpen doe ik het liefst rond maatschappelijke thema’s. Ik haal er energie uit als ik door middel van onderzoek en ontwerp iets kan bijdragen aan de samenleving en de omgeving waarin we leven. Samenwerken en samen werkend staan daar mee verbonden voor mij.

 

foto: Hybrid Publication ‘blind geordend’

schrijven

Drempel – en onderzoeksprijs

In 2017 studeerde ik cum laude af aan de Willem de Kooning Academie. Voor mijn afstudeerproject ‘zachte interpretaties’ heb ik de Drempelprijs en de 2e Onderzoeksprijs mogen ontvangen. Aansluitend heb ik mijn ontwerpbureau Studio Amy Guijt opgericht in Leiden.

 

foto: ‘Harde feiten, Zachte interpretaties’

Ik heb o.a. gewerkt voor A+O Metalektro, Baretta Media, BKB Campagnebureau, CACI, Ecorys, Jack Bean, Kamer van Koophandel, Muzus, Osage, Smart Vitaal, Sociale Innovatie Studio, Studio Ilse van Klei, Willem de Kooning Academie & diverse MKB bedrijven.

Personal interests

Bodies of water & quality of water

Fysieke data visualisatie

Modeltekenen
& linosnede

Cloud Collecting
@onacloudy.day